RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
AZS Częstochowa
Autor Wiadomość
Futbolowa
[Usunięty]

2006-05-10, 22:00

Wypadałoby założyć temat o "jednej takiej" wspaniałej drużynie :D

Za nami sezon, który zbyt udany nie był, bo kolejny już rok jesteśmy bez mistrzostwa, więc pozostaje nam skupienie się na sezonie nadchodzącym.

Narazie podyskutować możemy jedynie o transferach, bo nic innego ciekawego teraz miejsca mieć nie będzie ;)

Ktoś wie jak ma się sprawa z przejściem do AZSu Salmona? Raz czytam że już przeszedł, by za chwilę dowiedzieć się, że to plotki :D Się pogubiłam... ;)
Ostatnio zmieniony przez Konrad_ 2009-06-24, 21:46, w całości zmieniany 1 raz  
ewka 
że bo coś...

2006-05-12, 13:55

ja już tyle plot słyszałam natemat transferów że nie wiem już w co wierzyć.
ponoć papke ma do nas dojść ale
słyszałam też że naszą siatkarską drużyne opuszcza billings i mc kenzie :|
prawda to?

" ciebie sławku to my nigdy nie skreślimy !! :zakochalemsie: "
#Przemek 

2006-05-12, 17:42

Ja słyszałem, że odejść ma Mc Kenzie, słyszałem coś o przyjściu Bąkiewicza oraz Gruszki.
ewka 
że bo coś...

2006-05-12, 18:03

gruszka jak najbardziej !! heh mój idol z czasów wczesnej młodości :P

" ciebie sławku to my nigdy nie skreślimy !! :zakochalemsie: "
#Przemek 

2006-05-12, 18:09

Cytat:
Piotr Toborek: Czy to prawda, że w zespole Wkręt-Metu Domeksu AZS będzie grał w przyszłym roku reprezentant USA Riley Salmon?

Andrzej Szewiński: Plotki są różne, ale w żadnej nikt nie powołuje się na klub, co oznacza, że żadnych konkretnych decyzji nie ma. Prowadzimy oczywiście rozmowy z wieloma zawodnikami, ale po cichu, bo jak wiadomo za dużo rozgłosu powoduje podbijanie finansowego bębenka. Jeżeli będą jakieś decyzje to o nich poinformujemy. Trzeba pamiętać, że AZS to w stu procentach prywatny klub. Z Urzędu Miasta dostajemy za darmo tylko halę, nie mamy też wsparcie ze spółek skarbu państwa, jak pozostałe trzy drużyny z tzw. ligowej wielkiej czwórki. Tym bardziej trzeba podejmować rozsądne decyzję i szanować pieniądze właścicieli i sponsorów.

Czyli na razie nie dowiemy się nic interesującego?

- Trzeba poczekać. Do końca maja odbędzie się zebranie udziałowców spółki akcyjnej, którzy zdecydują jakim budżetem będziemy dysponować. Wtedy będzie wiadomo czy sięgamy po zawodników z tej najwyższej półki, czy z tych niższych.

Odchodzi McKienzie, czy ktoś jeszcze?

- Odejście McKienziego mogę potwierdzić. Co do innych zawodników to nie ma takich decyzji. Są rozmowy, w których określamy o jakim przedziale finansowym możemy dyskutować.

Czy nadal trzymać się będziecie opcji z trzema Amerykanami?

- Możliwa jest opcja z trzema zawodnikami zagranicznymi. A to głównie ze względu na przegrzanie koniunktury na rynku zawodników krajowych. Do tej pory z AZS było tak, że my wychowywaliśmy zawodników, a kto inny spijał śmietankę. I trzeba to zmienić. Tym bardziej, że przepisy nie pozwalają przywiązać zawodnika do klubu na dłużej, a dalecy jesteśmy od tego, żeby podpisywać jakieś niewolnicze kontrakty.

Podobno szukacie rozgrywającego?

- Tu też nie powiem niczego konkretnego. O tym na jakich pozycjach szukamy wzmocnień decydują trenerzy.

Czy czwarte miejsce w zakończonym sezonie Was zadowoliło?

- Nikt nie robił tragedii z czwartego miejsca, bo jesteśmy nastawieni na pracę długofalową. Niezadowoleni jesteśmy tylko ze stylu w jakim to miejsce wywalczyliśmy. Drużyna mogła przegrać w play-offach, ale sponsorz i kibice chcieli znacznie lepszej gry. Czegoś w końcowce rozgrywek zabrakło.

AZS nadal się będzie liczył w walce o medale?

- Chcemy, żeby AZS nadal był wizytówką polskiej siatkówki w Europie, jaką był przez ostatnie kilkanaście lat.

Edit:
Cytat:
Bąkiewicz po meczach o trzecie miejsce w PLS-ie między Wkręt Metem AZS-em i PZU AZS-em Olsztyn pytany przez "Gazetę", czy po zakończeniu rozgrywek zamierza wrócić do Częstochowy, mówił, że sezon jeszcze trwa i za wcześnie na takie pytania. Teraz, już po sezonie, postawiliśmy je ponownie. - Przyznam, że odbyłem już rozmowy z działaczami z Częstochowy, ale na razie nie ma żadnych konkretów. Dlatego sprawa nadal jest otwarta - uciął krótko.

Cytat:
- To prawda, że Piotra Gruszkę mocno kusi Częstochowa?
- Kto wie, czy nie najmocniej jednak Olsztyn (uśmiech). A może i Olympiakos Pireus... Na razie Piotrek chce odpocząć po długim sezonie, a dopiero później zadecydować, co dalej. Nie chciałby podjąć jakiejś pochopnej decyzji. Jest propozycja z Częstochowy, owszem, ale to jest jedna z kilku ofert.

www.siatka.net

[ Dodano: 2006-05-18, 14:10 ]
Cytat:
W przyszłym sezonie nowym zawodnikiem akademików z Częstochowy będzie kapitan reprezentacji USA Riley Salmon, który podpisał dwuletni kontrakt. Kontrakty przedłużyli także inni zawodnicy występujący w czwartej druzynie PLS w poprzednim sezonie.

Nowe, dwuletnie kontrakty podpisali: Jakub Oczko, Krzysztof Gierczyński, Piotr Gacek, Paweł Woicki, Phil Eatherton oraz Brook Bilings. W kolejnym sezonie w zespole Wkręt-metu Domex AZS występować będzie Bartosz Gawryszewski, którego wiąże jeszcze roczna umowa.

Nie jest jeszcze znana siatkarska przyszłość Wojciecha Jurkiewicza, Marcina Kocika i Adriana Patuchy. Z zespołem definitywnie pożegnał się już Amerykanin David McKienzie.

www.siatka.org
Futbolowa
[Usunięty]

2006-05-18, 21:11

Cytat:
Rada Nadzorcza KS AZS Częstochowa SSA na posiedzeniu w dniu 17.05.2006 zatwierdziła kontrakty następujących zawodników zawarte do dnia dzisiejszego przez Zarząd Klubu

Krzysztof Gierczyński - kontrakt dwuletni
Piotr Gacek - kontrakt dwuletni
Paweł Woicki - kontrakt dwuletni
Jakub Oczko - kontrakt dwuletni
Phil Eatherton - kontrakt dwuletni
Brook Billings - kontrakt dwuletni
Riley Salmon - kontrakt dwuletni

Jednocześnie Zarząd Klubu AZS Częstochowa informuje, że w kolejnym sezonie w zespole Wkręt-metu Domex AZS występować będzie Bartosz Gawryszewski, którego wiąże jeszcze roczna umowa.

za www.azsczestochowa.pl

Czyli jednak bez Dave'a :>
#Przemek 

2006-05-18, 21:40

Cytat:
Z zespołem definitywnie pożegnał się już Amerykanin David McKienzie

Jednak bez i dobrze.
Teraz jeszcze jakiś środkowy porządny i będzie dobrze.
przychodzi Salmon i to cieszy. Wie ktoś może czy potrafi on serwować z wyskoku, bo zagrywki to trochę brakowało nam w tym sezonie.
Futbolowa
[Usunięty]

2006-05-20, 22:31

Cytat:
Być może Polska otrzyma dodatkowe miejsce w siatkarskiej Lidze Mistrzów. PZPS już polecił AZS-owi Częstochowa przygotować ofertę dla europejskiej federacji.

Zgodnie z rankingiem Europejskiej Federacji Siatkówki (CEV) Polska ma w sezonie 2006/07 tylko jedno miejsce w tych prestiżowych rozgrywkach. Zajmuje je mistrz Polski bełchatowska Skra. Do Polskiego Związku Piłki Siatkowej wpłynęła jednak prośba CEV o przesłanie zgłoszenia drugiej drużyny z naszego kraju. Dlaczego? Ponieważ Polska jest pierwsza na liście rezerwowej. Gdy wycofa się któraś z drużyn, w jej miejsce wskoczy zespół z naszego kraju. Czy można liczyć na to, że jakiś klub dobrowolnie zrezygnuje z udziału w tak prestiżowych rozgrywkach? Wbrew pozorom tak. Gra w LM wiąże się z wielkimi kosztami (polskie kluby szacują je na ok. 300-400 tys. zł). Dla wielu zespołów może to być czynnik zniechęcający. - Liga Mistrzów to wielkie wydatki i ogromne wymagania - mówi prezes AZS-u SSA Andrzej Szewiński. - Myślę, że udział w Pucharze CEV czy Top Team jest jakieś sześć razy tańszy.

Pismo CEV wywołało dyskusję, kto ewentualnie powinien zająć drugie miejsce w LM, finalista Pucharu Polski - czyli AZS - czy finalista rozgrywek ligowych - Jastrzębski Węgiel?

- W przypadku, gdy Puchar i mistrzostwo kraju zdobył ten sam zespół, drugi w kolejności jest finalista Pucharu, czyli my - podkreślają w AZS-ie. - To wyraźnie wynika z regulaminu CEV.

Wątpliwości nie mają już także w Polskim Związku Piłki Siatkowej. - Dostaliśmy z PZPS-u oficjalne pismo, które wzywa nas do przygotowania oferty dla CEV - mówi wiceprezes AZS-u Konrad Pakosz.

Czy to oznacza, że Wkręt-Met Domex AZS przygotowuje się do startu w Lidze Mistrzów? - Na 99 proc. tak - zapewnia Pakosz. - Jeśli tylko będzie wolne miejsce, to skorzystamy z oferty. Myślę, że szansa jest spora, bo inaczej CEV nie zwracałby się do PZPS-u o wyznaczenie drugiej drużyny. A Liga Mistrzów jest w tym roku zreformowana. Przyszłoby nam zagrać minimum dziesięć meczów, po pięć u siebie i na wyjeździe.

Żeby zagrać w LM, trzeba także wpłacić (do 2 czerwca) 26 tys. euro i spełnić mnóstwo warunków organizacyjnych. - Transmisję telewizyjną możemy zagwarantować, bo umowa jest podpisana, doświadczenie w organizacji mamy olbrzymie, przez lata występów w Pucharach pewne ścieżki są przetarte - tłumaczy Szewiński. - Problemem jest sala.

Hala Polonia rzeczywiście nie spełnia wszystkich warunków, jakie wymaga europejska federacja od uczestników LM. Np. wolna strefa z boku boiska musi mieć min. 5 m (za boiskiem 8 m). - Jeśli wskoczymy do LM, naszą salę będzie musiał obejrzeć komisarz CEV, decyzja byłaby w jego rękach - mówi Szewiński.

Gdyby hala nie została dopuszczona do rozgrywek LM, AZS zagrałby w Top Teams Cup, gdzie wymagania od uczestników są znacznie mniejsze.

za www.gazeta.pl

Mogłoby być bardzo ciekawie :D
Dobrze byłoby zobaczyć naszych chłopaków w jakichś wyższych rozgrywkach :-)
SnoopyBlue 
pomarańczowo mi :)

2006-05-22, 17:33

Cytat:
Hala Polonia rzeczywiście nie spełnia wszystkich warunków, jakie wymaga europejska federacja od uczestników LM. Np. wolna strefa z boku boiska musi mieć min. 5 m (za boiskiem 8 m). - Jeśli wskoczymy do LM, naszą salę będzie musiał obejrzeć komisarz CEV, decyzja byłaby w jego rękach - mówi Szewiński.

Pan komisarz chyba by się przewrócił na widok sali w Jastrzębiu . i znowu wynajmowanie spodka za państwowe pieniądze .

[ Dodano: 2006-05-22, 18:42 ]
A. Stelmach w Częstochowie :glupek: :wtf?: :co?: :nie:

w domu

w pracy

wszędzie

Rycerz 
SQORA RACING :)

2006-05-22, 21:24

Jak podaje stronka SKRY A.Stelmach i Sczerbaniuk w Czestochowie :)

Tak w ogole witam po krotkiej przerwie :P

Legia Warszawa Mistrz Polski - 1955, 1956, 1969, 1970, 1993*, 1994, 1995, 2002, :D
#Przemek 

2006-05-22, 21:50

Cytat:
W dniu dzisiejszym Andrzej Stelmach i Robert Szczerba­niuk, poinformo­wali Zarząd KPS Skra Bełchatów SSA, że w przyszłym sezonie nie będą już zawodnikami BOT Skry Bełchatów.

Od nowego sezonu obaj Mistrzowie Polski będą reprezentowali barwy częstochowskiego klubu. Popularny Benek podpisał 2-letni, a Andrzej 3-letni kontrakt.

Cytat:
Marcin Kocik, były siatkarz Czarnych Radom, a ostatnio AZS-u Częstochowa, zdecydował się na grę w Jadarze Radom.

Ciekawa drużyna się szykuje...

www.siatka.org
Rycerz 
SQORA RACING :)

2006-05-22, 21:56

To ze Kocik odszedl to w sumie dobrze ;) Mysle ze treaz po przyjscu Benka to mamy jeden z najlepszych jak nie najlepszy srodek w Polsce. Gawryszewski bedzie mial sie od kogo uczyc :) Dobrze ze drewnialdo Wojciech chyba odejdzie. Jesli sprawdzi sie informacja o Gruszce to juz bedzie git :)

W koncu to my kogos oslabilismy :)

Legia Warszawa Mistrz Polski - 1955, 1956, 1969, 1970, 1993*, 1994, 1995, 2002, :D
SnoopyBlue 
pomarańczowo mi :)

2006-05-22, 22:17

Rycerz napisał/a:
Jesli sprawdzi sie informacja o Gruszce to juz bedzie git

jeszcze Nowak i będzie prawie deja vu :]
#Przemek 

2006-05-22, 22:33

A teraz coś innego niż transfery:

Cytat:
- W imieniu wszystkich moich kolegów z zespołu, nasz złoty medal dedykuję Arkowi Gołasiowi... - tak zaczął podziękowania reprezentant Serbii i Czarnogóry, Andrija Gerić, który z Lube Banca Macerata, zdobył wczoraj mistrzostwo Włoch.

To własnie w Maceracie, na środku wraz z Gerićem miał zagrać nasz Arek. Ten gest ze strony mistrza olimpijskiego z Sydney, sprawił, że podczas oficjalnej kolacji po ostatnim meczu w Maceracie zapadła cisza.

- Chciałbym zadedykować w imieniu wszystkich moich kolegów z zespołu nasz złoty medal Arkowi Gołasiowi, który nie zdążył z nami zagrać, ale wszyscy cały czas o nim myślimy. Jest częścią naszej drużyny i ten medal jest w części jego. - powiedział Andrija Gerić.

Piękny gest, Gerić pokazał klasę, wielki szacunek za te słowa.
Futbolowa
[Usunięty]

2006-05-23, 10:07

Naprawdę fantastyczny gest...

Cytat:
To ze Kocik odszedl to w sumie dobrze

Wiedziaaaałam, że to powiesz :D

Na odejście Jurkiewicza strasznie się cieszę. Ostatni sezon miał naprawdę fatalny, mimo że konsekwentnie grał w wyjściowym składzie :/ Oby więcej tak dorbych wiadomości :D
Odpowiedz do tematu